Faillissement (Insolventierecht)

Een faillissement kan verstrekkende gevolgen hebben. Nadat u zich jarenlang met bezieling heeft ingezet voor uw organisatie, is de dreiging of afwikkeling van een faillissement pijnlijk. Zeker wanneer uw integriteit openlijk in twijfel getrokken wordt.

Een goede advocaat maakt het verschil

FT-advocaten staat ondernemers bij die te maken hebben met een (dreigend) faillissement. We zijn gespecialiseerd in het insolventierecht en alle punten waar het raakt aan (fiscaal) strafrecht en ondernemingsrecht. Die combinatie maakt ons, ook in zeer complexe zaken, de ideale partij om mee te werken.

Zaken waarin we u bijstaan:

  • Vervolging voor faillissementsfraude
  • Bestuurdersaansprakelijkheid
  • Invorderingsproblemen
  • Schuldsanering

FT-advocaten als curator

Wij hebben jarenlang als curator aan de andere kant van de tafel gezeten. Zodoende zijn we vertrouwd met het perspectief en de belangen van curator en schuldeisers. In onze rol van advocaat geeft deze kennis onze cliënten in de rechtszaal een flinke voorsprong.

Ik wist niet wat me overkwam

"Plotseling stond de FIOD met de politie in alle vroegte op de stoep voor een huiszoeking. Met 25 man sterk, dat was nogal overweldigend en ik stond perplex. Vooral omdat ik dacht nog met de inspecteur van de Belastingdienst in gesprek te zijn.

Direct heb ik FT-advocaten gebeld. Zij hebben mij meteen van telefonische informatie voorzien en verteld wat wel en niet te doen. In de avond kwam de FIOD nog een keer terug. Dat was zo vreemd. Een advocaat van FT heeft mij die avond thuis bijgestaan. En met de FIOD gesproken. Dat was erg verhelderend."

Fiscus vraagt gegevens op bij UBS in Luxemburg

Datum: 21-12-2018

Momenteel zien wij in onze praktijk dat de Belastingdienst actief gegevens opvraagt over Nederlandse bankrekeninghouders bij UBS in Luxemburg en deze kennelijk ook van de bank krijgt. Het doel is duidelijk: de fiscus tracht verzwegen rekeningen op te sporen. Wij zagen dit project al aankomen naar aanleiding van een door ons ingediend WOB-verzoek over de aanpak van ‘verhuld buitenlands vermogen’.

Lees meer