Fraude (fiscaal strafrecht)

Wanneer u verdacht wordt van belastingfraude, komt de FIOD in beeld. Een inval van de FIOD is vaak intimiderend en zelden zachtzinnig. U hoeft op dat moment echter geen antwoord te geven op vragen. Ons advies is dan ook: verstrek zo min mogelijk informatie en bel ons. Ook in minder acute situaties loont het om ons in te schakelen. We hebben alle expertise in huis om u met succes bij te staan.

Inval FIOD: wat moet ik doen?

Bel ons. Dit kan dag en nacht op 085 006 2222. Informatie geven aan de FIOD is op het moment van de inval niet verplicht. Doet u dit dan ook niet. Wij zorgen dat we snel ter plaatse zijn en geven u ook al aan de telefoon advies.

Laat u leiden door een specialist

Daar waar fiscaal recht het strafrecht raakt, ligt zonder twijfel onze expertise. Onze cliënten hebben vaak te maken met ernstige aanklachten van belastingfraude. Elk snippertje informatie telt dan mee, omdat de sancties zwaar zijn (van hoge boetes tot gevangenisstraf) en er dus veel te verliezen, maar ook veel te winnen valt. FT-advocaten bijt zich vast in deze zaken. We zetten onze jarenlange ervaring en ons scherpe strategisch vermogen in om u voor de volle 100% bij te staan. Daarbij laten we geen kans onbenut.

Zaken waarin we u bijstaan:

  • Belastingfraude
  • Vrijwillige verbetering (inkeer)
  • Witwassen
  • FIOD-inval
  • Overige belastingprocedures

Plotseling kon ik niet meer pinnen

"Ik voelde mij nogal ongemakkelijk in de supermarkt. Het bleek dat de Belastingdienst beslag het gelegd op mijn bankrekeningen. En dat vanwege een hele oude, nog openstaande belastingschuld van mijn nieuwe partner. Die wilde de Belastingdienst bij mij aan.

FT-advocaten is direct in actie gekomen en heeft de ontvanger ervan overtuigd dat er geen enkele grond was voor het beslag en dat ik door het beslag in de problemen dreigde te komen. Aanvankelijk wilde de ontvanger niet meebewegen maar de dreiging van een kort geding heeft geholpen. Nu probeert mijn advocaat mijn kosten nog te verhalen op de Belastingdienst."

Fiscus vraagt gegevens op bij UBS in Luxemburg

Datum: 21-12-2018

Momenteel zien wij in onze praktijk dat de Belastingdienst actief gegevens opvraagt over Nederlandse bankrekeninghouders bij UBS in Luxemburg en deze kennelijk ook van de bank krijgt. Het doel is duidelijk: de fiscus tracht verzwegen rekeningen op te sporen. Wij zagen dit project al aankomen naar aanleiding van een door ons ingediend WOB-verzoek over de aanpak van ‘verhuld buitenlands vermogen’.

Lees meer