Advocaat fiscaal strafrecht (fraude)

Wat houdt belastingfraude precies in? Belastingfraude houdt in dat u persoonlijk of uw bedrijf (als belastingplichtige) opzettelijke fiscale verplichtingen niet nakomt. Fiscale delicten, zoals belastingfraude of belastingontduiking, kunnen dan zware gevolgen hebben. Een fraude advocaat inschakelen is zeer aan te raden om eventuele vervolgsituaties te voorkomen. Een advocaat voor belastingfraude biedt snelle en kwalitatieve hulp. Op een persoonlijke wijze gaan wij vakkundig aan de slag!

In sommige gevallen kan een FIOD-inval plaatsvinden. De FIOD is vaak intimiderend en zelden zachtzinnig. Wilt u informatie inwinnen over wat u in dit geval moet doen? Neem dan contact met ons op, wij kunnen u direct bijstaan met onze passende expertise.

Advocaat fiscaal strafrecht bij FIOD-inval

Wat is een FIOD-inval? De FIOD komt in beeld wanneer de Belastingdienst fraude vermoedt bij een belastingplichtige. Zij leggen de situatie dan voor aan de FIOD (Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst). Tijdens een inval komt de FIOD langs bij u thuis of bij uw bedrijf. Zij kunnen dan vragen om gegevens en informatie, ook van klanten en leveranciers. Tijdens een FIOD-inval is het van belang om zo min mogelijk informatie te verstrekken en te wachten op een advocaat die u hierbij helpt. U bent tijdens de inval zelf niet verplicht antwoord te geven op vragen van de FIOD. In dergelijke situaties staan we bij FT-advocaten graag te hulp. Neem direct contact op via 086 006 2222. Wijn zijn dag en nacht te bereiken en streven altijd naar een aangename oplossing!

Belastingfraude en belastingontduiking

Wanneer er sprake is van een ernstige aanklacht van belastingfraude zijn belastingrecht en strafrecht onlosmakelijk met elkaar verbonden. Deze vormen van recht zijn onze dagelijkse gang van zaken en onze kennis en kunde is dan ook zeer passend. Bij een belastingfraude is ieder snippertje informatie van belang om mee te rekenen. Dit komt omdat de sancties zwaar zijn en er dus veel te verliezen valt voor u als particulier of voor uw bedrijf.

Inkeerregeling: wat houdt dat in?

Een inkeerregeling is een vrijwillige verbetering vanuit de belastingplichtige om boetes te voorkomen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer u in het buitenland (hoge) verzwegen vermogen hebt staan. Dit kunt u binnen een bepaalde periode aangeven, zonder maximale boetes of een strafrechtelijk onderzoek voor te krijgen. Om deze gevolgen te voorkomen kan een belastingplichtige tot inkeer komen en de aangifte herstellen.

Een scherp strategisch vermogen is waar wij als advocaten voor staan. Wij staan u dan ook voor de volle 100% bij in dergelijke situaties. Zo helpen wij bij:

  • Belastingfraude
  • Vrijwillige verbetering
  • Witwassen
  • FIOD-inval
  • Overige belastingprocedures

Advocaat fiscaal strafrecht nodig?

Heeft u informatie nodig over een van bovenstaande procedures of regelingen? Neem dan contact met ons op. Dagelijks zijn wij telefonisch te bereiken tussen 08.30 uur en 17.30 uur en daarbuiten via e-mail. Als specialist helpen wij graag!

Kan je plotseling niet meer pinnen?

Er zijn diverse situaties te benoemen waarin wij als advocaten in actie kunnen komen. Zo ontvangen wij regelmatig aanvragen van cliënten waarbij de Belastingdienst beslag heeft gelegd op een bankrekening. Heeft uw partner bijvoorbeeld nog een openstaande belastingschuld? De Belastingdienst kan dan in sommige gevallen uw eigen pinpas blokkeren. Deze situaties kunnen we voorkomen door bijvoorbeeld met een kort geding te dreigen.

Financiën doet aangifte tegen de Belastingdienst

Datum: 20-05-2020

19 mei 2020 is een memorabele dag. Het is de dag waarop de staatssecretarissen van Financiën bij het OM aangifte hebben gedaan tegen de Belastingdienst. De gifbeker moet helemaal leeg, en terecht. Het biedt slachtoffers kansen. 

Lees meer