Fiscaliteit

Een conflict of (dreigend) geschil met de Belastingdienst brengt u in een lastige positie. Hoeveel informatie bent u bijvoorbeeld verplicht te verstrekken? Moet u een boete direct betalen? Wat kunt u doen als u het niet eens bent met een aanslag? Of als u er niet uitkomt met de fiscus? Vragen als deze reiken vaak te ver voor een belastingadviseur of accountant. Belastingprocedures vormen een vak apart. Een vak dat wij uitstekend beheersen.

Aanvullend op belastingadvies

FT-advocaten houdt zich bezig met het formele belastingrecht en het bijstaan van cliënten in alle fases van een (dreigend) conflict met de fiscus. Van boekenonderzoek tot onderhandeling en van aanslag tot procederen. Onze praktijk vult die van belastingadviseurs en accountants dus aan. Ook komt het voor dat wij fiscalisten en accountants bijstaan met onze kennis over wetgeving en procedures. 

Zaken waarin we u bijstaan:

  • Boekenonderzoek
  • Bemiddeling
  • Belastingaanslag (bezwaar)
  • Procederen
  • Boete
  • Invordering
  • Informatiebeschikking
  • Cassatie

De Belastingdienst bleef maar vragen stellen.

"Ook over mijn klanten en leveranciers. Het hield maar niet op. Met regelmaat stond de controleur van de Belastingdienst weer op de stoep. Ik had geen idee wat ik wel niet moest verstrekken en ik wilde niemand verdacht maken, ook mijzelf niet.

FT-advocaten heeft mij haarfijn uitgelegd waar ik de grens mocht trekken en dat heb ik ook gedaan. De stukken uit mijn administratie heb ik verstrekt maar ik heb niet alle vragen beantwoord. Uiteindelijk heeft de Belastingdienst het onderzoek afgerond."

Fiscus vraagt gegevens op bij UBS in Luxemburg

Datum: 21-12-2018

Momenteel zien wij in onze praktijk dat de Belastingdienst actief gegevens opvraagt over Nederlandse bankrekeninghouders bij UBS in Luxemburg en deze kennelijk ook van de bank krijgt. Het doel is duidelijk: de fiscus tracht verzwegen rekeningen op te sporen. Wij zagen dit project al aankomen naar aanleiding van een door ons ingediend WOB-verzoek over de aanpak van ‘verhuld buitenlands vermogen’.

Lees meer