Speciale kerstballen van Kika (Stichting Kinderen Kankervrij)

‘Wow, wat een bijzondere kerstballen’
zegt een cliënte terwijl zij zojuist ons kantoor binnenstapt. ‘Wat een schattige tekeningen!’. Een van de vele enthousiaste reacties die wij krijgen van onze cliënten, pakketbezorgers, schoonmakers. Keer op keer staan mensen de boom vol verrassing van top tot teen te bekijken.

We leggen dan even kort uit dat dit de kerstballen zijn van een speciale actie van Kika (Stichting Kinderen Kankervrij). We hebben niet veel tijd onder werktijd om de achtergrond van deze kerstballen uit te leggen en omdat deze actie zo waardevol en bijzonder is, onze kerstboom zoveel emoties en vragen oproept en een collega van ons kantoor een van de kunstenaartjes persoonlijk kent, vonden wij het leuk om een blog hieraan te wijden.

Actie vanuit de tuinbranche

Verschillende tuincentra verkopen deze kerstballen met als doel geld op te halen voor KiKa voor onderzoek in de strijd tegen kinderkanker. Tekeningen van vier kinderen zijn afgebeeld op de ballen. De kinderen hebben zelf een kankertraject doorlopen of zitten hier nog steeds in. Met de aankoop van 1 KiKa Kerstbal gaat er € 2,50 direct naar KiKa.

Vera

Vera is een van de tekenaars en is de dochter van een vriendin van een van onze collega’s. Vera zit nu in groep 3 en het gaat weer goed met haar. Op dit moment is zij klaar met behandelingen maar staat nog wel onder strikte controle. Zij heeft twee behandeltrajecten met chemokuren, bestralingen en operaties doorlopen maar huppelt en springt nu net zo vrolijk rond als haar klasgenootjes op school. Lezen, knutselen en vlogs maken zijn haar hobby’s. We hebben Vera een paar vragen gesteld wat resulteerde in een leuk mini-interview:

Hoe vond je het dat jij een tekening mocht maken voor de kerstbal?

“Heel erg leuk. Ik was heel erg blij.” 

Hoe kwam je op het idee van de tekeningen die op jouw kerstbal staan?

“Ik vind regenbogen erg mooi door alle mooie kleuren. En ik vind dansen super leuk want dat geeft altijd plezier daarom heb ik mezelf getekend dansend met mijn vriendin. En mezelf onder de regenboog. Want dat vind ik altijd mooi om naar te kijken.” 

Wat vind je van de andere kerstballen?

“Ik vind ze allemaal heel mooi. Ze hebben leuke kleurtjes en daar hou ik van.” 

Heb je thuis ook zo’n mooie versierde kerstboom?

“We hebben er twee, eentje van mama en eentje van mezelf. En daar zitten allerlei gekleurde ballen en lichtjes in. En natuurlijk ook twee van mijn eigen ballen.” 

Wat zou je zelf graag over de kerstballen en deze actie willen vertellen aan iedereen?

“Dat ik hoop dat er heel veel verkocht worden voor Kika. Omdat Kika dan met die centjes veel onderzoeken kan doen. En dan nog meer kindjes beter kan maken.”

Wat herinner je het meeste van het ziekenhuis?

“De prikken die waren helemaal niet leuk. Wat ik wel leuk vond in het ziekenhuis was dat ik kon spelen.“

Wat is je grootste wens?

“Dat alle kindjes beter worden en ze altijd met kerst thuis kunnen zijn.” 

Voor meer informatie en verkooppunten over de Kika Kerstballen: www.kikakerstbal.nl

Kika kerstballen