Boetes voor rekeninghouders Zwitserland?

De Nederlandse fiscus heeft de UBS Bank in Zwitserland verzocht om informatie te leveren over Nederlandse rekeninghouders bij de bank. Volgens de fiscus is de tijd van coulance voorbij en riskeren rekeninghouders boetes van 300% over het niet in Nederland aangegeven vermogen.

Inkeer is nog mogelijk

Wij betwijfelen of het is toegestaan wat de Nederlandse belastingdienst nu doet. De actie van de fiscus heeft veel weg van een 'fishing expedition'. Het is weliswaar vijf voor twaalf geweest, maar volgens ons is het nog steeds mogelijk gebruik te maken van de inkeerregeling waarbij geen of minder boetes worden opgelegd. De Hoge Raad heeft bepaald dat het gebruikmaken van die regeling nog kan, zo lang nog niet objectief vast staat dat de Belastingdienst een specifiek persoon op het spoor is. En dat is nog niet het geval. Al lijkt haast wel geboden.

Mark Hendriks in de Telegraaf

Op zondag 27 september schreef de Telegraaf een artikel over deze ontwikkeling bij de fiscus. Daarin wordt ook onze partner & advocaat Mark Hendriks geciteerd. Lees het artikel in de Telegraaf: 'Nederland vraagt rekeninggegevens Zwitserse bank op'

Vragen? Bel ons!

Heeft u vragen over de inkeerregeling of over de ontwikkelingen voor rekeninghouders in het buitenland? Neem contact met ons op.