Buitenlands vermogen

De Belastingdienst intensiveert nog steeds de jacht op verzwegen buitenlands vermogen (zwartspaarders). Het kan raadzaam zijn om u zelf spontaan te melden bij de Belastingdienst. Het kan ook zijn dat de Belastingdienst het vermoeden heeft dat u buitenlands verzwegen vermogen of bankrekening heeft of heeft gehad. Als het vermoeden juist is kan de Belastingdienst 12 jaar terug in de tijd.

Wat te doen bij buitenlands vermogen?

Behalve de belasting in box 3, kunnen er ook allerlei discussies ontstaan over de herkomst van het geld en de besteding van het geld. Afhankelijk van de casus kan de rekening behoorlijk oplopen. Dat kan u voor lastige afwegingen plaatsen. 

Dat kan u in een moeilijk pakket plaatsen met afwegingen zoals de fiscus is compleet aan het verkeerde adres, ik wil meewerken of ik vind dat de Belastingdienst zijn juridische bevoegdheden ten buiten gaat. Bijvoorbeeld als ze onrechtmatig aan hun informatie komen.

De Belastingdienst focust zich met name op banken in Luxemburg en Zwitserland. Omdat dit landen zijn waar de meeste zwartspaarders zitten maar krijgt ook leads uit de Panama Papers, Paradise Papers of Bahama Leaks.

 

“Wij geloven en staan voor een Fair Trial. Iedere keer opnieuw. Want een eerlijk proces is een grondrecht, voor een ieder en ongeacht de situatie. Hoe kunnen wij u helpen?”

 

Advocaat buitenlands vermogen: laat u leiden door een specialist

Zwartspaarders worden hard aangepakt door de fiscus, door een vrijwillige inkeer kunnen boetes vermeden of gematigd worden. Wij helpen bij het maken van de afwegingen, begeleiding bij en verzorging van de contacten met de Belastingdienst. Dit doen wij vooral op de voorgrond.

Heeft u verzwegen vermogen bijvoorbeeld in Luxemburg of Zwitserland? Neem contact op. Dit kan elke dag op 085 006 2222 of via ons contactformulier.

Streng als het moet, oplossingsgericht als het kan

Verwacht bij FT-advocaten geen vage beloften en wollige dossiers. Cliënten kiezen voor ons omdat we helder zijn over wat we voor ze kunnen doen. Dat betekent dat we in elke zaak die we aannemen de volle 100% geven en geen enkele kans laten liggen. Met als resultaat dat we het overgrote deel van de zaken goed kunnen afsluiten. We gaan ver voor onze cliënten en durven – ook in langlopende trajecten – al vroeg een strategie te bepalen. 

Neem contact op